dissabte, 21 de febrer del 2009

Primera tasca de curs: Què hem aprés, què és un blog, quines possibilitats li veiem per a l'ensenyament i per al nostre desenvolupament professional


Un blog és un espai més o menys personal on es posa informació, idees, opinions que la gent pot veure i que l'autor del mateix pot decidir si els altres ho poden veure o no.
Es pot establir com una mena de diàleg entre diversos participants on l'autor te sempre la primera paraula. És com una espècie de diari personal però que pot ser compartit per altres persones.
Amb aquesta tasca he apres cóm es pot crear el teu propi blog i la infinitat de coses que es poden fer en el mateix. A través de la navegació, de la exploració, de la observació de totes les coses que es poden fer he creat un blog totalment personalitzat i al gust al qual espere poder afegir-hi moltes coses i arribar a final de curs amb un blog entretingut i que la gent puga entrar a veure'l sense cap mirament.
Crec que l'aprenentatge de la creació d'un blog personal no és gens difícil, només cal tenir una mica de destressa en ordinadors i en el mon de la xarxa per tal que la tasca resulte fàcil.
Hui en dia nosaltres ja estem posades més o menys en aquest mon, però les generacions que nosaltres tindrem de futurs alumnes encara ho estaran més, així que hem de ser nosaltres qui ens formem degudament en les noves tecnologies per ensenyar als futurs xiquets.
És una meravella poder comunicar-te amb els altres a través d'aquests aparells, però això si, fent un ús racional dels mateixos i saber com s'han d'utlitzar.
Per al nostre desenvolupament professional pot ser una eina molt útil. Ens podem comunicar amb els pares dels alumnes a través dels blogs, per exemple. Fer comentaris respecte el rendiment dels seus fills, suggerir activitats, tallers, feines a fer en determinats casos...
En un principi, pot ser com una pàgina sols del professorat però a la llarga pot arribar a ser una ferramenta necessària que arribara a implicar a tota la comunitat escolar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada